May 10 , 2023

Richard Achterberg

Schoonmaken en onderhoud van je Kamado

Als je een Kamado BBQ hebt, dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden en schoon te maken. Een Kamado BBQ is namelijk niet zomaar een grill; het is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben als je er goed voor zorgt. In dit blogbericht geven we je handige tips voor het schoonmaken en onderhouden van je Kamado BBQ.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de Kamado BBQ na elk gebruik moet schoonmaken. Dit voorkomt dat er aangebrand voedsel en vetresten achterblijven, die de smaak van je volgende barbecue kunnen beïnvloeden. Gebruik hiervoor een speciale grillborstel om het rooster schoon te maken en verwijder eventuele asresten uit de Kamado.

Naast het schoonmaken na elk gebruik, is het ook belangrijk om de Kamado BBQ regelmatig te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat je Kamado langer meegaat en beter blijft presteren. Hieronder vind je een aantal handige tips voor het onderhoud van je Kamado BBQ:

  • Vervang de afdichting van de deksel: De afdichting van de deksel kan na verloop van tijd verslijten. Controleer regelmatig of de afdichting nog goed aansluit en vervang deze indien nodig. Zo voorkom je dat er warmte en rook verloren gaat, wat de prestaties van je Kamado BBQ negatief beïnvloedt.

  • Maak de luchtinlaat schoon: De luchtinlaat van je Kamado BBQ kan na verloop van tijd verstopt raken door asresten en vet. Maak deze regelmatig schoon met een borstel of stofzuiger, zodat er voldoende luchttoevoer is tijdens het barbecueën.

  • Gebruik hoogwaardige houtskool: Het gebruik van hoogwaardige houtskool zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar ook voor minder asresten. Goedkopere houtskool kan namelijk veel onzuiverheden bevatten, wat resulteert in meer as.

  • Bescherm je Kamado: Wanneer je de Kamado BBQ niet gebruikt, is het belangrijk om deze af te dekken met een beschermhoes. Zo bescherm je de Kamado tegen weersinvloeden en blijft deze langer mooi.

  • Investeer in accessoires: Met de juiste accessoires kun je het barbecueën op je Kamado BBQ nog leuker en gemakkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen, een ribrek of een gietijzeren rooster.

Als je op zoek bent naar hoogwaardige houtskool, een nieuwe afdichting of andere accessoires voor je Kamado BBQ, dan ben je bij onze winkel in Leersum aan het juiste adres. Onze medewerkers helpen je graag verder en geven je advies op maat.

Kortom, het schoonmaken en onderhouden van je Kamado BBQ is van groot belang voor de levensduur en prestaties van deze grill. Door regelmatig onderhoud en goed.